Att säga ja till sig själv

Jag genomled natten. Ändå valde jag att gå till skolan.
Tyvärr funkar det ju så på min skola att om man är borta i en dag så kommer man grymt mycket efter & jag har ingen lust att försöka hinna ikapp det såhär på slutet av terminen.
Hade dock en väldigt rolig dag med många skratt & mycket stoj vilket relaterade till att jag är sjukt illamående nu & mår nästan ännu sämre så det blir till att se på idol ikväll & dricka te. Ska jobba imorgon också så jag kände att det absolut bästa var att stanna hemma. Säga ja till mig själv helt enkelt.

Mamma kom precis hem & jag var jätte arg på henne eftersom hon inte svarat i mobilen på hela jäkla dagen. Detta förvandlades dock till glädje när jag såg vad hon hade till mig. Perfymen CK in2U 100ml. Blev så himla glad! Jag & Carro luktade på den igår & ville så gärna ha, men stod emot. Den luktar till & med godare än vad jag minns! Vad säger du nu då Carro!?


/ E

image251

FÖrskyld!

Jag är så täppt i näsan att jag knappt kan andas. Mitt huvud är helt sprängfullt.
Gick hem efter matte lektionen, min nya mattelärare & jag går inte alls ihop. Han är verkligen otrevlig & det känns som han är arg precis hela tiden. Sen tycker han att jag är dum i huvudet. Det känns inte alls bra inför att klara MatteB med honom. Dessutom är han utländsk & jag har flera gånger svårt att höra vad han säger eller menar.
Lunchade med Carro sedan strövade vi omkring, fikade även med J & S.
Efter detta och jag trodde jag var döende så gick jag & jobbade, det var inte alls mycket folk så det var skönt.
Mor & far är ju borta idag så inatt sover jag i deras sängar (inget fel med det!). Får se om de blir någon skola imorgon, men jag har så svårt att hålla mig borta.

Nu ska jag gå & snyta ut min hjärna.


/ E


Klia tillbaka

Jag: EMMA!
Emma: Ja? *vaknar ur sin dvala*
Jag: Det kliar här! *pekar frenetiskt på armen*
Emma: AJ! Vad har du gjort? *tar sig en närmare titt*
Jag: Kliat *ser dum ut*
Sanna: Asså vad fan? *as garvar*


/ E


Magnetisk nyckelhållare

Vi ska snart beställa in en till produkt som jag vill veta om ni är intresserade av. Kommer gå betydligt fortare denna gången. Den är magnetisk och därför slipper man hänga nycklar på skruvar och allt vad man brukar göra. Man kan ju även sätta fast smycken om man vill. Den finns i valnöt och ek och kommer att kosta 300 kr.
Personligen kommer jag nog köpa ett antal till mig själv för jag tycker det är en otroligt praktisk, snygg & annorlunda julklapp till kanske farmor eller mormor.

Sedan vill jag även säga Grattis till Ebba som fyller år idag!


/ E


Föräldrarlös

Tredje bloggen idag, börjar bli tokig.

Mamma: Jag går & solar.
Jag: Av någon särskild anledning?
Mamma: Jag ska på kryssning på torsdag.
Jag: I övermorgon torsdag?!
Mamma: Ja, förlåt jag glömde säga.

Pappa: Jag vill ha min halsduk på torsdag?
Jag: Av någon särskild anledning?
Pappa: Jag ska till Sälen då.
Jag: I övermorgon torsdag?!
Pappa: Ja?
Mamma: Nej men just det, då blir ju du ensam, du klarar dig va?

Kan någon göra en tröja och trycka JAG FINNS! på den?


/ E

En puckelrygg armé

Eftersom vi slutar tidigt tisdagar så bestämde jag mig för att äta lunch med mor & far.
Fick ett sms om att jag inte behöver jobba idag, så jag sitter här hemma och känner mig en aning rastlös, vet ine alls hur jag ska tillbringa kvällen. Kanske åker in & pussar på Johana eller något. Annars tänkte jag ta mig ett bad & peta mig i näsan.

En sak som slog mig är att DE har invandrat igen. Som genom ett trollslag dyker DE upp varje vintern. Puckelryggarna! Jag talar alltså om när luvorna på vinterjackorna blir vända ut & in. Det här är verkligen så fruktansvärt skit fult att det kliar i hela mig när jag befinner mig i närheten av någon av dessa. Själv är jag otroligt noga med min luva. Rättar till den typ 1 gång i minuten, just för att undvika att se ut som Quasimodo.


/ E

Knasmorgon

Började med att jag gick upp alldeles för sent! Så hela morgonen blev stressig & när jag väl stod och väntade på bussen så uppträckte jag: Jag har glömt busskortet!!! Gaah!
Detta har aldrig hänt förut. Så jag fick panik och ringde pappa som kom med min plånbok så vi fick i panikfart åka efter bussen in till Enköping. Någon gång under den här färden så upptäcker jag att kortet legat i min jacka hela tiden, men jag vågade inte säga det till pappa.

Nu är vi i skolan & utvärderar mässan, vi slutar efter den här lektionen så jag funderar på att ringa mamma om vi ska luncha eller något, hon jobbar ju i stan nu, så det vore kul. Sen måste jag hem och byta kläder. Ser inte klok ut idag efter att jag sträckte mig efter de första bästa i garderoben.


/ E

Jag till pappa:
Förlåt att du fick vänta.
Pappa till mig: Nej då, ingen fara. Jag undrade bara om du blivit kidnappad, våldtagen eller mördad, för då hade jag ju liksom inte behövt vänta.

Buffert dag

Idag var alltså en dag för de som ligger efter i något ämne som skulle tas igen. Detta hade inte jag, så idag vaknade jag klockan 12, underbart! Såg på lite film & åkte sedan in till stan för att jobba. Isoh åkte tidigare & då kom Jennica, så himla roligt att jobba med henne igen, känns nästan som jag svällar över av saker jag vill tala med henne om. Hon tog sig även en väldans tid för att hjälpa mig hur jag ska kunna stänga själv, något jag uppskattar eftersom hon förklarar på ett sätt som jag förstår.
& på tal om det så har hon även hjälpt mig med min Ipod som nu fungerar bättre än någonsin. Tack tack tack för din existens.

Imorgon är det dags för skola igen, men slutar tidigt, har en bra period nu!


/ E

jäkla skiiit

Gaaah jag är jääätte upprörd!
Jag ligger här & försöker fixa med min ipod. Den har länge krånglat & nu skulle jag ta mig tid till att försöka förstå mig på den. Vad gör jag? Raderar alla låtar jag har på ipoden för att lägga in låtarna jag har på min bärbara (som bara är skit låtar). Jag hatar Itunes, det är ett riktigt jäkla skit program!

Är det någon som kan allt detta? Jag behöver framförallt hjälp med att radera låtar på Ipoden, men det går inte för det går inte ens att markera låtarna på den, de ser nästan ut som dom är låsta för man kan inte göra någonting hur mycket jag än högerklickar eller försöker ändra inställningar.
Jag skriker desperat efter hjälp.


/ E

Snabb uppdatering

Mässan igår gick jätte bra, bättre än väntat.
På kvällen blev det en trevlig & lugn kväll hemma hos Maja, tack för det! Åkte hem, lekte snöbollskrig med Rikard & hans kompisar, sedan la jag mej & sov innan huvudet hann till kudden.

Idag käkade jag med Carro, Linn & Johanna, Johanna kom ju hem ifrån Egypten inatt, hon hade nog hunnit med en liten bränna minsann.
Efter det gick vi & kollade på Alliansmatch för Carros karl skulle spela.
Nu har jag precis ätit middag med morföräldrar & farföräldrar och är nu på väg hem till Sebastian, en annan granne, för att kolla på Titanic, buhu!


/ E


Inför Gränby

Idag skulle vi knyta ihop säcken efter allt vi förberet till Gränby mässan som kommer vara imorgon som vi ska delta på. Det känns väldigt bra & det ska bli jäkligt intressant hur våra produkter tas emot av kunderna, givetvis hoppas jag på en braksuccé.

Sitter just nu & kollar på Idol, tänkte sedan se någon film för att sedan sova. Fredag är ju ganska udda dagar eftersom (iaf för mig) är som alla andra dagar i vardagarna & jag är lika trött en fredagskväll som en tisdag, men försöker hålla ut liite längre för att orka lördagsnatten! Det blir en tidig morgon igen imorgon, ska träffa tjejerna klockan 10.
På kvällen ska jag till en middag hemma hos fröken Broberg, sen kommer Johanna hem igen. Jippi!

Är det bara JohnBauer som är "lediga" på måndag??

/ E

       
Behållare                      namnskyltar                 visitkort

Grattis till Sanna idag

Idag fyller min underbara vän Sanna Rosendahl år. För någon månad sedan gjorde jag en intervju med Sanna som jag vet att hon tror jag har glömt bort, men det har jag inte. För här kommer det, ett inlägg då ni får lära känna en fantastisk människa som jag spenderar min vardag med. Alla borde ha en Sanna. Hon får mig alltid får att må bra & hon förtjänar verkligen ett sådant här gyllningsinlägg. Hon har en personlighet som är totalt unik & jag vill ta ett tillfälle att presentera henne, precis som hon är.

Sanna har själv berättat att hon visste att vi skulle passa bra ihop när jag yttrade mina första ord på JB, då sa jag till en lärare "du ser så smärt och smidig ut". Och från & med det har det gått spikrakt uppåt med vår vänskap.
Jag kan börja med att berätta att Sanna kommer spy över det här inlägget, hon tål inte att människor säger fina saker om henne, något som inte går ihop sig eftersom jag inte kan sluta överösa henne med komplimanger. Många kanske tror att när jag skriver elaka saker om henne så är jag allvarlig, men det är just för att hon hatar fina ord, därför vänder jag på det & det får henne alltid att skratta, för det finns inget bättre än att få den här människan lika glad som hon gör mig. Något som Sanna har en tendens till är att hon ofta blir misstolkad som bimbo & arrogant, något som man genast inser inte stämmer om man kommer henne nära.

Några svar på frågor jag ställt till Sanna, blandat med ironi & fullt allvar, precis som hon alltid gör:
Vill ha två barn, först en pojke sen en flicka så hon kan vara med hans fräscha vänner.
Hon tycker Enköping verkar som en trevlig stad som behöver fler butiker. Staden har trevliga tjejer & vidriga karlar.
Sanna har ett hemlig förhållande med en karl, trots att han inte vet om detta.
Hennes drömmar är att förstora brösten, starta en porrtidning där bara hon själv får vbara på omslaget.
Sanna kedjeröker ungefär 3 paket per vecka, hon tycker att rökning befriar människans själ.
Hon spenderar sina helger till att shoppa, röka & supa.
Sanna gillar att jobba med Stilrent UF så länge hon slipper göra någonting.
Hon tycker att hennes VD är blond, underbar & ständigt hånar henne för hennes inteligens.
Hennes dröm man heter Karl-Filip, i smyg döper Sanna alla karlar till detta, bland annat hennes bärbara dator.
Sanna har skostorlek 38, men när hon gick i 6.an hade hon strl 41 som hon ständigt blev mobbad för.
Hon gillar JB för hon är coolast på skolan.
Sanna hade ett jävligt bra motto, men hon kommer inte på det för tillfället. Men en nyckelmening är "smakar det så kostar det".
Sannas centralmänniskor i livet är Sofie, Anna & Evelina.
Sanna vill ha en chihuahua, hon fick pengar av sin mamma för att köpa en, men hon har ingen aning om vart pengarna tog vägen.

Jag vill medela att under intervjun skek Emma efter uppmärksamhet så det här var det mesta jag fick fram, trots detta tror jag att det är bland de absoluta inlägg jag någonsin gjort.
Grattis på födelsedagen Sanna!

/ E


(hon kommer möblera om i min fejja när hon ser att jag lagt ut denna)


När 3 flickor kommer överrens

Idag har vi föreberett oss inför mässan hela dagen. Vi ville ha våra produkter men de kom inte, så vi får väl se imorgon. Blir så less!
Jag, Emma & Sanna åkte ner på stan för att handla kvitton. & medans vi var där så kollade vi även på lite kläder för att kunna samsas om vad vi skulle ha på oss lördag. Detta är en omöjlighet eftersom vi alla har olika stilar & det aldrig blir bra. Galet nog så hittade vi alla en tröja vi kunde tänka oss ha som var på rea (50 kr!!). Det gick inte att bli bättre. Sanna hatar att ha REA kläder så hon dödar väl mig nu.

Vi har nu en hotmail till företaget så att vi lättare ska kunna ta emot beställningar.
[email protected] mejla ifall ni är intresserade vetja!

Imorgon ska jag till tandläkaren & kommer få en extrem sovmorgon, missar hela första lektionen på 3 timmar!


/ E


Lost in Uptown

Vi skulle ha handikapp idrott idag. Provade på rullstols- innebandy & rugby & bågskytte. Det var rätt intressant faktiskt. Fick väldigt ont i händerna! Tror i alla fall det är viktigt att alla får prova på något sådant. Det ger lite förståelse för hur stackarna har det. Men det känns otroligt bra att de har sporter att ägna sig åt, för det var väldigt kul!

Jag, Sanna & Emma käkade på stan & fick rusa som idioter till universitet för att hinna till en otroligt intressant föreläsning. 5 minuter innan inser vi att vi är på fel ställe. Så vi försöker hitta till det andra universitet, får ett samtal av en klasskompis att alla platser är upptagna. Var på väg att börja böla verkligen, men med tjejerna så blir det ju alltid så att vi skrattar åt det istället. Så vi bestämde oss för att spontan shoppa lite. Jag beställde även klockan jag till slut bestämde mig för.
Det blev en vit med silver & bling. Vet att den ser lite trist ut på bilden längre ner. Men det var verkligen den som passade mig bäst & den är skit snygg i verkligheten. Något som slog mig är att den är skitstor, asså verkligen enorm!
Så nu gäller det att hålla uppe tempot med arbetet på Boulevard så jag kan njuta av klockan riktigt ordentligt. Jobbade idag, storstädade, så alla som kommer in på B imorgon kan njuta av "fläckfritt resultat", imorgon är min lediga dag, yesyesyes.


/ E

     

jetset

Ännu en uppdatering idag. Befinner mig just nu hemma & ser på Boston Tea Party. Det är nog världens bästa program.
Jag har sedan en lång tid velat ha en JetSet klocka. Tycker dom är dö snygga.
Jag har nu bestämt mig för att köpa en efter lite knegande på B. Ser det lite som en julklapp till mig själv. Men ni får hjälpa mig bestämma. Rebecca har tipsat mej om de bruna. Men då undrar jag: med eller utan bling? Det kanske blir för mycket med? Men de känns ändå rätt exklusivt. Gillar den vita också, känns mer kvinnlig.
Help me here!

1.    2.   3.

/ E

Skratten fyller korridorerna

Så var jag tillbaka där jag ska vara. Träffat alla mina underbara klasskompisar & våra skämt & skratt fyller ut tomrummet som de lämnat efter sig tiden vi varit ifrån varandra. Alla internskämt vi har, saker som får oss att gråta i skratt när absolut ingen annan förstår. Känns skönt att vi har våra bloggar så vi inte hamnat alltför mycket efter i varandras liv. Det är verkligen toppen stämning här idag.
Vi jobbade med företaget på morgonen, och för alla er som beställt behållare av mig vill jag säga att de kommer till nästa vecka. Har nämligen varit så pass sen leverans att de behållare som kommer denna vecka måste vi använda till en marknad i helgen. Men nästa vecka har jag som mål att ni alla ska ha en hemma. Förlåt för den otroliga förseningen, jag kan bara anklaga POMStockholm för deras inkompetens.

Efter skolan ska jag jobba igen. Suck!


/ E

14.31

Denna siffra stod min digitalklockan på när jag vaknade, detta anser jag som helt sjukt. Visst kan jag sova till 12 när jag får ett tillfälle men känns inte halv tre väldigt överdrivet? Nu tror ni väl att jag var uppe väldigt sent men nej. Johan drog vid 1 tiden. Vi hade en trevlig kväll, mycket prat, känns tråkigt att imorgon när jag kommer tillbaka till skolan kommer treorna inte att vara där, de kommer vara ute på sin praktik som varar i TIO veckor!

Idag är det i alla fall en degar dag på hög nivå. Jag går runt i härlig mjukis unifrom & sitter just nu & pillar lite på mina praktikuppgifter som skall vara inlämnade imorgon.
Kvällen kommer fortsätta i samma anda. Vi kommer beställa hem mat, jag har valt Black&White (Filé mignon) med pommes, kommer bli rysligt gott.
På tal om mat är jag ytterst tveksam till hur jag ska klara av att äta skolmaten i fortsättningen efter att ha ätit smaskig mat på B varje dag. Kan bli intressant. Min lön kanske kommer få gå åt till att äta på resturang i närheten varje dag (snacka om ond cirkel)


Hon är irrationell
/ E

Utsliten, utsvulten

Gårdagen blev inte riktigt som tänkt.
Åkte dock till Johanna & hon fixade mitt hår. Hon åkte till Egypten idag, hoppas hon får det bra!
Jag & Emelie åkte ut till Angelica Klarbo där det var partaj, kom hem halv 3. Behöver jag säga att det var svårt att komma upp imorse? Skulle jobba klockan tio. Behövde dock inte stanna till stängning, bara till klockan 5 (ööh?). Imorgon ska jag alltså passa på att sova så länge jag vill.
Men ikväll kommer i alla fall Johan Skoglund hit, för er som inte vet så går han i trean på samma linje som mig. Han är lite utav min manliga kopia. Tänker väldigt lika, samma ambitioner o.s.v.

Finns ingen mat här hemma & jag är dunder hungrig. Suck.


/ E

                           
påminner om en bild          Oskar & Emelie
jag tagit förr?


Det krävande mörket

Det blir så mörkt omkring oss vid den här årstiden. klockan 4 och himlen är becksvart. Och detta gör alla lite segare, fundersama och kanske även lite deppiga. Trots allt detta är det meningen att vi ska prestera på topp. Vi ska vara pigga, allerta & aktiva precis som på sommaren. Det här funkar inte för mig. Jag har märkt att jag går in mer i mig själv på hösten. Känner mig ensam men vill ändå knappt vara med någon annan än mig själv trots att jag längtar efter närhet. Det här låter ju helt sjukt?
Jag önskar bara att inte mörket krävde så mycket kraft ifrån oss.

Då är det tur man har härliga vänner i alla fall. Jag träffade Carro idag & vi stod inne på Jaber & pratade med Julian i två timmar. Julian är en fantastisk trevlig person som kommit in i mitt liv som en posititv överraskning, med honom springer tiden iväg. Det tackar jag för.

Min mamma hade sin sista arbetsdag på Västerås sjukhus igår så idag är det stor middag för hennes anställda här hemma. Imorgon kommer även de som varit chef över henne.
För er som inte vet det, så ska min mamma bli chef för ljunggården, jag är stolt över henne och jag vet att hon kommer klara av det galet bra, hon är jäätte nervis!


Vi kan bara vara dom vi är
/ E



uppdatering

glömde säga att Johanna & Emelie var in sista timmen på Boulevard idag & förgyllde min tillvaro med ljus i mörkret. Mera sånt!

lång dag

klockan börjar bli mycket och jag är helt slut. Men jag kände att eftersom jag skrev ett grymt trist inlägg senast så var jag skyldig att blogga, så jag ligger just nu i min säng & är redo för att sova. Men först! Dags för lite bloggeribloggande!

Gick tidigare idag ifrån praktiken/jobbet för att jag skulle möta upp Emma & Sanna eftersom vi ställt upp på att delta när JB hade öppet hus. Snart är det ju dags att spendera varje dag i de där lokalerna, känns skumt. När jag hämtade Emma träffade jag även vår rådgivare till företaget: Kaj. Äckligt trevlig karl, riktigt snygg också.
Vi rekryterade många intresseanmälningar & i slutet kändes det som jag pratade som en robbot. Många frågade även om den dåliga publicitet JB fått, jag var väldigt uppvärmd i frågan, som ni vet.
Började tänka efter när jag gick i nian och skulle välja gymnasium. Samma dag som den absolut sista anmälningsdan var så fick jag höra om JB Entreprenör av min klasskamrat Daniel, men jag kände att jaaa, de kanske är något för mig, det fanns inget annat som lockade mig. Så jag tog en chansning, två timmar innan stängning så bestämde jag mig och har aldrig ångrat mig.

Jennica påstår att hon kanske kommer vara sjuk med henne, typiskt henne att passa på att vara sjuk för att slippa mig de allra sista dagarna! Tror i alla fall det blir väldigt trist utan henne.


/ E

                            
Jag på B                 En lärares coola brallor     ingången till JB

Distrationsmoment

Idag tog jag med mig min bärbara dator till praktiken/jobbet för att få lite uppgifter gjorda. Känner mig ganska klar men det ska erkännas att datorn användes till bra mycket annat också.

Imorgon är det öppet hus på min skola & jag, Sanna & Emma har lovat att komma dit för att berätta om UF & om vårat företag, kommer bli kul. Så det blir inget jobb på kvällen.

Har även fått veta att efter praktiken (det är ju min sista vecka nu) så får jag jobba alla vardagskvällar, men jag har bestämt mig för att jobba mån, tis, tors. Känns lagom.


/ E

duktiga jag

Jag bestämde mig för att dagen till ära att baka lite till min far.
Blev kladdkaka & chokladmuffins med hallon. Han verkade även bli glad för sin present.

Jag har alltid svårt att somna på söndagar. Är det fler som har det?


/ E

                          
Muffins                                      kladdkaka                 laptop-beroende familj.


fars dag

blir alltid så rackarns dålig att uppdatera på helgerna.
Vi hade kul i fredags men det blev en tidig kväll för mig. Lika bra det för på lördagen jobbade jag & det var inte klokt vad med folk det var, men jag kan förstå det, det var en sådan fin dag. På kvällen var vi i alla fall i Johannas syrras lägenhet det var Carro,Linn, Bella, jag, sophie och Johanna förståss, vi åt chips och bara myste.

Tog fel på buss hem så jag gick upp till min systers lägenhet en stund, det var ju så otroligt kallt ute.
Mamma & pappa är i Bjursås, kommer hem senare idag men jag sov i alla fall i deras säng inatt, inget fel med det. Ska i alla fall ge pappa lite presenter när han kommer hem eftersom det är fars dag idag.


/ E

Fredag!

Jag har verkligen den där härliga fredagskänslan. Ni vet när man känner "ja kom igen nu kör vi, dunk dunk krash boom bang le´t´s go" Jag fick den här känslan när en kvinna betalade med kort runt 2-tiden. Jag får känslan, ser på henne, ler & säger "huru! det är ju fredag idag" Hon fnissar lite & ler "jaa det är det!".
Ikväll blir det party med tjejerna, tagga tagga tagga. Dock anser jag att informationen angående kvällen varit luddig. Kanske bra det, can´t go anywere but up liksom.

Bara för att nämna det så var min mentor Annica & hälsade på mig idag, jag var imponerad att hon hittade. Hon var väl där i en & en halvtimme. Vi diskuterade skolan, företaget & allt annat runtomkring. Hon hade en stor hög post med sig som jag nyss sorterat in i vår pärm.


Vi ses i dimman (som Katrin Schulman brukar skriva)
/ E

                            
Bitches på Boulervard                Företagslogotypen


Va?!

Mitt lock i örat har fortfarande inte släppt. Jag har ägnat hela dagen åt att säga: Va? Trodde ett tag att Jennica skulle slänga in mig på lagret efter jag sagt "VA?" för miljonte gången.
Carro kom även & gjorde mig sällskap på slutet, fasiken vad jag tycker om den där bruden, är verkligen lyckligt lottad som kommit nära henne.
Efter första "jobbrundan" gick jag på thaimassage i en halvtimme på "lilla afrodite". Trodde hon skulle ha ihjäl mig. Kvinnan var pytteliten & hade inga muskler alls. Men jääääklar i mig vad hon kunde nypas. Det var jätte skönt & jag mår mycket bättre i mina axlar nu. Är ju ganska ovan vid rörelserna jag gör på jobbet så jag har varit tok stel. Det sa kvinnan också "Mycket hård!". I slutet skulle hon också knäcka min rygg åt alla håll, trodde inte de skulle knaka så mycket men jag trodde ett tag att min överkropp skulle lossna. Thailänskan: Mycket knak.
Fick punga ut 210 spänn för det där, så jag tänker nog bara göra om det nån gång per år, när det krisar ordentligt.


Nu vill jag pussa på mina vänner heeela helgen!
/ E


lock för örat

Kul att få bra respons på det förra inlägget!

Under dagen var det perfekt på jobbet, inte stressigt men ändå ha någonting att göra. Dessutom har vi en vrålbra Prao-elev den här veckan som heter Jennifer, hon är till stor hjälp.
Börjat inse att jag inte har lång tid kvar på min praktik, förstår inte hur det ska gå till att jag börjar vänja mig vid skolan igen. Kommer nog sakna Jennica & Isog väldigt mycket, blivit så van vid dom 2. Fick ialla fall veta att min mentor Annica kommer & hälsar på på fredag, jippi!
Jag köpte en farsdag present på min två timmars rast & gick till mormor & morfar en sväng.
På kvällen var det betydligt mer stressigt & jag kände att jag blev tröttare & grinigare för varje sekund som gick trots detta så genomled jag kvällen.

Har nyss kommit upp ur ett underbart bad. Det värsta är att när jag badar får jag alltid lock för örat & det har inte gått bort än, börjar få panik för jag tycker redan det är svårt att höra vad folk säger på jobbet, kan inte föreställa mig att göra det med endast ett öra.


/ E

nu ska vi se hur det går att lägga upp bilderna från min nya mobil.

JenniferJennifer & Jennica
mamma fotar mig i badet (ej naken)


Min nya mobil har kommit / JB

Jaa mobilen har kommit & den är super duper fin. Tror jag fått in de flesta nummer nu. Men alla dom som börjar på M & framåt kan ligga lite pyrt till, sådant som händer, ni var nog inte så viktiga ändå!

Jag har sett på nyheterna att det här med John Bauer är en skit skola. Att man inte lär sig någonting där & att han som startat skolan tjänar pengar på det han gör.
Det här vinklas alltså på ett sätt som de som är "anti-fri-skola" tycker.
Jag känner för att skrika till hela världen & få alla att lyssna, & här är det enda sättet. Fri skola är ett perfekt sätt att slippa trängas på de kommunala skolorna med överfulla klassrum & förhistoriska lärare med deras stenciler. Min skola är inte bunden till kommunen & alla dess regler & krav på samma sätt. Min skola sköts som vilket företag som helst, få fler "kunder" och mer vinst, det är inget konstigt med det. På detta sättet ger det skolorna konkurrans om eleverna & därmed uppmuntras till att bara bli bättre och bättre, hur kan detta vara så dåligt? Media har  vinklat skolan på ett helt & hållet felaktigt sätt. De visar bilder på när elever pratar i telefon & spelar dataspel, detta händer på lektionerna. De har dessutom inte talat med en enda elev som trivs bra på skolan. De har talat med elever som redan har gått ut, när skolan fortfarande var nystartad & inte kunnat utvecklats. Sedan vill jag också säga att det är starkt att ägaren ställer upp på den där typen av intervju, bevisar att han inte har gjort något fel eller har något att dölja, svarar rakt & ärligt, stänger inte dörren för negativa journalister.
Att alla inte skulle vara "välkomna" på skolan är också en ren lögn. Det hela handlar om att studienivån ska ligga på en jämn nivå, att inte de som är duktiga i skolan & har lätt för att lära ska behöva lära sig på samma nivå som de som behöver extra hjälp, detta uppmuntrar till bättre resultat mellan elever & en samhörighet just för att ingen behöver känns sig utanför.
Eftersom jag går Entrpenörlinjen skulle jag inte bli uppmuntrad till att driva företag om inte min egen skola skulle gå med vinst & att använda bärbara datorer för att locka elever är väl då helt okej, undervisningen blir ju bättre tack vare datorerna, man hinner med mycket mer. Många reagerar på att vi inte har "läxor" på samma sätt. Men det vi behöver göra gör vi i skolan. Så funkar det i vuxenlivet, man gör det man ska på dagarna och om men inte hinner så tar man med sig arbetet hem, precis som vi gör. Mina lärare är de bästa & de fräscha moderna lokalerna gör att man får en sådan lust att jobba. Arbetsmiljön är en helt annan än på kommunala skolor just för att de som inte sköter sig eller kan ta ansvar åker ut, utan om & men ifrån kommunens sida, detta gör elever som vill & kan får stå i rampljuset istället för bråkstakar. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig åker hem utan att ha lärt mig någonting under dagen. Avslutningsvis vill jag också säga att om någon gubbe tjänar pengar på att jag får gå i världens bästa skola så kan dom ge honom vartenda jäkla öre.


/ E

taadaaa

Vilken cliffhanger jag gav er. Vilken valde jag då?
Det blev alternativ nummer.... 1! Taaadaa. Tack för all hjälp. Och jag kan svara på varför jag inte vill köpa Walkman. Det är för att jag har min Ipod & den funkar bra, det känns onödigt att spendera pengar på en sådan mobil telefon då.
Jag ska hämta mobilen imorgon eller i övermorgon.

Helgen har varit bra & rolig. Vi har gjort en hel del som vanligt & ska jag är så trött att jag faktiskt knappt kan skriva detta. Det var två Enköpingslag i Innebandyfinalen, det var rätt coolt. Vi städade hela dagen idag och i slutändan tyckte jag att vårt Uppsala distrikt anordnade en riktigt bra helg. Härligt att träffa alla människor igen. Får se om detta var mitt sista Vi Unga läger, tror det, men man ska aldrig säga aldrig.

Ikväll kommer Isabelle hem & vi ska alla laga tacos. Känner för att kramas med mamma riktigt mycket ikväll & lägga mig tidigt. Imorgon väntar en ny vecka med ett sjukt schema på Boulevard igen.


/ E

lagar mat till 100 deltagare
vi skrattade rejält när vi insåg att allt vi handlat skulle in i bilen
första-snö-morgonen

Sanna sviker

Eftersom jag har en tendens att "passa på att sova ut" på lovet så missar jag konstant frukost stunden. Så när jag vaknar runt 11-12 bestämmer jag mig för att äta "frukost" eller göra i ordning någon typ av lunch.
Detta slapp jag dock idag för jag skulle träffa Johanna, Carro, Emelie & Linn & käka lunch/fika med dessa. Gissa vart bruttorna bestämmer sig för att plantera sina fagra rövar? Jo, Boulevard! som att jag inte är lagom uttråkad på det stället. Några timmar senare skulle jag även jobba där, wiho!

Jag söker efter en ny mobil ( jag lovar dyrt & heligt att aldrig mer köpa Nokia). Så jag tog mitt expert armé med mig in på Dialect för att kolla. Alla tjejerna hade viktiga åsikter samtidigt som jag försöker fråga min Dialect-vän-Viktor om fördelar och nackdelar. Roligaste var när Carro skulle låtsas att det ringde för att kolla hur praktisk den var så hon står och låter "riiiing, riiiing OJ herregud det ringer" och kastar sig på telefonen för att se hur det går att svara. Till slut hittade jag en som jag ville ha (lägger en bild längst ner) & imorgon ska pappa ta sig en titt (alltså köpa!).

Har hela veckan längtat efter att Sanna ska komma hit. Men icke då. Hon väljer att inte dyka upp för att hon är bakfull. Bakfull? Är det verkligen en bortförklaring år 2007? Besviken, det var också resten av gruppen som ändå dök upp på Vita Elfanten. Emelie, Johanna, Carro och Julian, vi hade enligt mitt tycke en otroligt trevlig kväll. Julian skjutsade även hem mig, lyckost som jag är!

Imorgon börjar lägret ute i Grillby så de blir inget mera bloggeribloggande resten av helgen, så jag önskar er alla en trevlig helg!
----------
alternativ 1 (hittad idag på Dialect)
alternativ 2 (hittad på nätet)
jag gillar 2.an bäst. Den måste dock Dialect beställa, då får jag den på måndag. Men den är ju rätt lik den första fast den har en 5 pix kamera vilket är toppen.

Vad tycker ni?


/ E


RSS 2.0