lustigt

Det är något i mig som tycker att sola ryggen inte är någon idé. Det är ju ingen som kollar på ryggen? man jämnför ju inte vem som är brunast på deras baksida. Har legat i solen idag från halv 9 till nu ungefär. Sov som en stock. Kommer in och ser mig själv i spegeln, jösses vad brun jag var på magen. Kollar sedan ryggen och känner att jag är på väg att börja gråta. Det ser verkligen hemskt lustigt ut, ser nästan vinterblek ut där. Så resten av helgen ska jag sola ryggen, det ska ju bli rekordvärme. Så!

Vi vann pris för finaste montern på VVE igår, det var kul. Ville ha pris för årets VD, men de delade inte ut det överhuvudtaget.

Bossen ringde & ville att jag skulle jobba ikväll, så jag ska springa iväg nu & försöka fräscha till mig lite.


/ E


20 paket

Bestämde mig för att göra en kort dag idag. Lunchade med Demir & Emelie, väldigt trevligt. Sedan tog jag en fika med Carro efter att vi shoppat lite.
Efter att jag precis gjort manikyr på naglarna så bad mamma mig att slå in 20 paket till hennes anställda, och jag ville inte säga emot så jag gjorde det & nu är mina naglar förstörda :(.
Vi har nyss köpt nya pool möbler så vi satt där i kvällssolen och åt middag efteråt, det var jätte mysigt.

 Syrran ringde från Bali, hon har försökt få en tidigare biljett hem men det gick inte, så nu får vi troget vänta som var tanken. Saknar henne.

Imorgon blir det Entreprenörsgalan i skolan, berättar mer om det imorgon för jag vet faktiskt inte riktigt vad det kommer gå ut på. Lite priser och sådär antar jag.


/ E


                                                                 
Middag vid poolen           Kan ni gissa vad det är i paketen?

Sommar och sommarstuga

Solen skiner här utanför och jag vill ut ut ut, jag vill ta en lunch & fika på stan och shoppa lite.
Jag har egentligen kort dag men jag funderar på att gå på den extra insatta matten i eftermiddag för att bli klar med skiten, men jag kanske gör det på sommarstugan istället.

Förklaring av sommarstuga: Som kanske många vet så brukar min skola runda av läsåret med några veckor där vi elever bara sitter & gör alla de rester vi samlat på oss under året. I år är denna vecka från och med denna torsdag till fredag nästa vecka. Där tänkte jag göra klart matten, det borde inte ta mer än 1-2 dagar jag kan ju göra klart det nästa termin men det skulle kännas så bra att vara klar med det där. De som inte har några rester är lediga dessa dagar.

Nu ska jag göra klart vår årsredovisning, något som inte kan vänta.


/ E


Extreme home makeover...

...har ni sett det programmet? Tror det går på femman. Då de bygger nya hus för familjer som råkar illa ut & ja det är väl jätte fint och allt det där. Men jag kan inte ens se på programmet längre för jag stör mig så mycket på precis allt annat runtomkring och jag måste få dela med mig. Programmet är så amerikanskt att det är skrattretande.

- Vi kan börja med den där förbannade Ty som springer omkring med en megafon framför munnen & ägnar sig endast åt att skrika, varför varför varför skriker gubben precis hela tiden? Jag blir galen. Läste dock en artikel att han är narkoman, allt verkade vettigt då.

- Sedan kommer det ju de som vill hjälpa och alla de där designarna kollar förvånnat på varandra och säger "helt plötsligt dök de upp ifrån ingenstans". De där stackars designarna ska spela ovetandes i varje jäkla program "var kom de ifrån, åh de vill hjälpa till, vi har inte ringt". Då ska företagets VD berätta hur mycket de bryr sig om den här familjen & upprepar företagets namn så ofta att de ibland glömmer vad de egentligen pratar om.

- Sedan får ju familjerna videoklipp där de får se när de river deras hus och kollar på varandra som "oh shit, de river vårat hus, det hade vi ju INTE räknat med".

- Och när de väl är igång och bygger det förbannade huset så försöker de alltid hitta på "teman" till de olika barnens rum. En pojke kan ha läst EN deckare och de tvingar på honom ett detektiv rum? Eller så får en kille ett helt solsystem till rum bara för han råkade säga att ja, rymden är ju coolt. Eller så får en flicka ett delfin rum för hon säger att hon ääälskar delfiner, och rummet blir helt fullt med delfiner. Kan man inte göra mer praktiska & långsiktiga lösningar? De där familjerna har ju inte råd att göra om hela rummet om ett halvår när ungen fattar att hon aldrig ens sett än delfin. Droppen för mig var när de byggde ett pyttelitet rum för att en flicka skulle känna sig som en docka i ett dockhus, hon har ju växt ur det innan nyår, herregud!

- När vi är inne på penga frågan. Tror ni att dessa familjer har RÅD att bo i en superlyxig villa? Bara el & värme kostar ju en förmögenhet för att ha igång ett sådant hus. Och poolerna måste skötas om, INTE GRATIS kan jag säga. Och de får nästan alltid en bil också, den ska skattas & försäkras.  

- Sedan har ju Ty ett hemligt rum under veckan också, som inte är speciellt på något vis.

- Sedan kommer avslutningen, det är min favorit. När Ty säger " Welcome home ___ family, welcome home". Då vill jag bara sjunka genom jorden. Sedan står familjen och vinkar åt kameran och skriker "TACK ABC!" Och allt blir en sådan fejk och söndersponsorad känsla att det är sorgligt.

Visst?

/ E

Tråkigt

Jag har officielt skit tråkigt. Det var verkligen länge sedan jag hade det såhär. Jag bara driver planlöst omkring, ingenting egentligen att se fram emot ikväll.
Alla är trista på msn, jag har inga läxor att göra, det är skit på tv, mor & far är borta, kollat alla hemsidor, skickat alla mejl och rummet är städat. Sitter här & laddar ner film & bara tittar ut i det tomma medans procenten tickar på hur långt det är kvar tills jag får något att göra. Jag undrar om jag är död inombords just nu? Är det förresten patetiskt och dumt att skriva det här, tror folk att jag inte har något liv nu? Hjälp!

Duscha kanske jag ska göra, ja jag provar det, sedan borde filmerna vara klara.


/ E

När en viktig del är borta

Jag är ledsen idag för jag saknar en vän..
Det känns verkligen fysiskt som att någonting fattas.
Är så nere för det här.


/ E


Estetredovisning

Vi har projekt i estetisk verksamhet & jag valde att fota lite i Enköping eftersom många i min klass aldrig någonsin sett ens en liten del utav det, så nu på morgonen fick vi redovisa & det gick bra. Jag har aldrig varit kreativ åt det estetiska hållet, jag har liksom ingen känsla för det. Så jag blir oerhört generad när jag ska visa upp den sidan, eftersom den finns inte där. Och det är inte blygsamhet. Har en väldigt bra estetlärare som lyckades få mig att göra det i alla fall.
Men nu är det över och nu ska vi fika lite grann & i eftermiddag så har jag matte prov. Om jag bara kunde bli klar med den där förbannade mattekursen, jag är så less att ha det här molnet hängandes över mig! Försöker tänka att jag ska plugga sönder på lunchen men det händer aldrig, varför är det så? Och varför pluggar jag inte istället för att skriva här? Jag är fullkomligt hopplös.

Ni ska få se några bilder jag tagit men var snälla mot mig!

/ E
     
  

solig lördag

Det blev riktigt stressigt igår så det var bara att sätta igång. Blev lite kaos-artat och det blev ganska mycket fel, inte bara ifrån min sida, vilket resulterade till att min chef faktiskt stack(!?) hem. Jag tyckte att jag inte gjort ett bra jobb & ville därför inte ha någon lön för gårkvällen. Det kändes som det rätta.
Hann bara hem för att vända tillbaka till stan. Försöker leva efter "man lever bara en gång" så gott som det går nu för tiden. Hamnade hos Peter som hade en liten tillställning innan alla gick ner på Joar och jag fick gå & lägga mig.

Idag har 89orna bal & jag önskar verkligen jag kunde vara där & kolla, men de verkade ju få bra väder i alla fall.
Men nu ska jag sätta igång och fixa till mig lite för att bege mig till jobbet - igen.

/ E

  
     

Jobba hela helgen

Sitter & pluggar lite inför mitt bokföringsprov i eftermiddag. Är lite osäker på hur det här kommer att gå. Undrar om vi får sluta efter provet, vore perfekt för direkt efter skolan ska jag till Boomerang & jobba.
Notera gärna att det är en restaurang och inte butiken, många som missförstår. Ska försöka ta lite bilder, det är verkligen fint där.
Tänkte även erbjuda mej att jobba imorgon också eftersom det inte verkar hända något på hela helgen, eller?


/ E

Saxigt

image309
Jag kan inte låta bli att småskratta när jag ser detta. Om vi bortser ifrån att Berg aldrig hade några lockar utan riktigt kortklippt. Egentligen är det där säkerligen en standard klippning för henne. Nåväl.
Jag tänker på journalisten som skriver om just detta. Jag ser framför mig ett konferensrum på morgonen fullt med journalister och chefen pekar åt alla håll "Uffe! Du hittar på nåt om Fritzl historien!" "Lisa du skriver några rader om Burma" "Och du Kalle....... du får skriva om att Carina Berg klippt sig". "Tack" säger Kalle & rusar till sitt skrivbord full av iver om att få skriva om denna klippning. Kastar sig över telefonen för att ringa Carina Berg om hennes hår, hur kunde hon göra det såå kort? Carina svarar gladeligen, hallå hon ska ju gifta sig med Luuk, klart att detta är en viktig historia.
Kalle sitter där och kliar sitt huvud... han måste hitta en rubrik, han ser att han har lunch om 5 minuter... måste hitta en rubrik... måste måste. Sedan kommer det.. som en uppenbarelse. SAXIGT VÄRRE. "Ååh det där blev riktigt bra. Saxigt värre, det var riktigt fyndigt utav mig" Kalle ger sig själv en klapp på axeln & ler smånöjt. Han publicerar sin artikel. Sedan går han på sin efterlängtade lunch & låter artikeln falla ur tankarna precis som Carina gjorde med sina "lockar".


/ E

Ordningssam & pedantisk

Idag hade vi vår sista Svenska B lektion, så nu är den kursen avslutad. Hade väldigt roligt. Vi gjorde intervju två & två där vi fick svara 10 frågor anonymt. Sen skulle hela klassen gissa vem som svarat vad. En av frågorna var "vad är din roll i klassen". Jag svarade Ordningsam & pedantisk & de andra behövde inte höra mer än det för att veta att det var jag. Frågan är om det är bra eller dåligt, chansar åt båda hållen i viss mån.

På eftermiddagen var det dags för Paintball. Det var verkligen kul att vi fick göra det med klassen, men jag valde ganska snabbt att fokusera på att sola istället. Isabelle kommer ju hem snart & jag tänker inte stå bredvid henne på min mammas 50års fest (3 dagar senare) likblek!

Ikväll är det ju iaf semifinal i Eurovision kl 9. Hur tror ni det går? Jag tror vi går vidare, men det blir nog tufft. Svergie har ju alltid en tendens att höja våra artister till skyarna lite högre än vad som är rimligt. Sen står vi där med öppna munnar och säger "vaaaadå vann vi inte?!".

/ E

     
Rebecca & Sanna - livsfarliga

Besviken och sviken

Lång natt, kunde inte sova alls. Var väldigt ledsen faktiskt.. nåja..

Idag ska vi spela paintball med klassen kommer nog bli jätte roligt. Jag har spelat flera gånger förut men jag känner fortfarande ett obehag varje gång jag ska göra det där. Blev träffad på handen en gång förut och det gjorde såå fruktansvärt ont. Men idag är jag jäkligt förberedd, har tjocka kläder på mig, halsduk & vantar. Så nu ska jag "döda" de andra i klassen.


Det är jävligt synd... det är det

/ E

tänder i fokus

mamma var tvungen att sy i munnen för några dagar sedan på grund av en gammal lagning hon gjort. Detta har gjort mig paranoid. Inser att jag fyller 20 om bara några år och då kommer behöva betala allt det där själv, det är ju sjukt mycket pengar! Så på senaste tiden har jag borstat riktigt ordentligt& använt både tandtråd &flour varje kväll. Alla kanske gjorde allt detta redan, men jag har varit riktigt dålig på det innan.

Inser själv att detta inlägg var trist, haft bloggtorka hela dagen & jag försöker verkligen tillfredställa er!
Tänkte därför avsluta med denna underbara låt som jag lyssnat sönder många många ggr.

Lifehouse - You and me.  
 

/ E

Jag stannar

Jag hade en bra dag i Västerås, kändes som jag hade världens sovmorgon. Underbart att träffa Ebba igen också som gjorde just det bytet jag nu funderar på.
Fick ett fint mottagande & blev guidad runt omkring, fanns ju klara likheter som det alltid gör mellan JB skolor. Dock hade de ju bara 1 entreprenör klass istället för 2 som vi har, och det var typ 4 killar i klassen medans vi har 50/50, innebär absolut ingenting, men något jag la märke till i alla fall. Jag fick i alla fall presentera mig för klassen sedan gick jag runt där & frågade lite frågor. Lärarna verkade hålla samma standard, några super bra, några mindre bra. Något jag märkte var att de olika borden var som olika länder, fanns ganska solklara grupperingar. Jag undrar om de kanske var väldigt skoltrötta? De var trevliga ändå :).
Jag fick i alla fall den där uppenbarelsen jag sökte efter. Västerås är säkerligen en bra skola, men den är nog inget för mig. Och jag är absolut inte besviken, tvärtom så är jag lättad att ha kommit till ett beslut.
Nu ska vi ha kul i min klass innan det är dags för sommarlovet och trean kommer bli toppen & för första gången på länge är jag säker på just detta.

Idag har våra treor skiva, och det suger verkligen att inte kunna vara med dem bara för man inte är 18. Och det dröjer ju för min del också, suck!


/ E


Människor söker

Ensam mamma söker, bonde söker fru & frusna män söker kärlek. Det är ett jääkla sökande på folk. Jag är så less på de här progammen, de är så förutsägbara & det är exakt samma visa varje gång. Jag vill ha en dokusåpa, en riktigt smaskig, skandalomsusad dokusåpa á la Big Brother eller Paradise hotel. Det kan jag sakna.


/ E

inför imorgon

Vilken slarvmaja jag varit som inte bloggat.
Majas 18års fest var i alla fall toppen, blev inte mycket sömn den natten så igår slappade jag & Johanna.
Har ägnat morgonen åt att prata med Isabelle, hon är i Kuala Lumpur nu.

Imorgon ska jag till John Bauer i Västerås för att kolla ifall jag vill byta där till hösten. De här är något som växt fram de senaste månaderna då jag känner att de långa resorna jag gör varje dag börjar bli mindre värda besväret. Det är så många tankar som snurrar i mig inför det här beslutet.
Fördelen är att jag bara kan byta till klassen i V-ås utan problem, de har läst samma kurser som mig & samma kurser som väntar. Vi har gått igenom samma moment & uppgifter. Och visst skulle det vara skönt att ta sig till skolan på 25min på morgonen istället för 75. Om man ser det objektivt känns beslutet rätt självklart. Men känslomässigt är det otroligt jobbigt att lämna klassen & mina lärare. Tänk att inte ta studenten med dom man faktiskt gått gymnasiet med & det känns som att det är trean man vill uppleva tillsamans.
Vi får helt enkelt se efter imorgon. Jag hoppas att jag får en uppenbarelse att "men gud det här är verkligen inget för mej" eller "det är verkligen här jag ska vara.
nervös nervös nervös.....


/ E

Ny friserad

Ringde idag och bad om en akuttid hos frisören, stod inte ut med mitt hår som det var. Så jag gick till Form där de färgade utväxt och klippte det som var slitet. Ingen radikal förändring alltså. Men hade en jäkla tur att få tid så snabbt.

Frisör: men hur långt hår har du då?
Jag: Njaa, halv långt, inte som rapunzel, haha.
Frisör: Va?
Jag: Asså rapunzel...
Frisör: Vadå?
Jag: glöm det.....

Imorgon är det 18års fest för Maja, kommer bli jätte roligt. Är även ledig ifrån skolan, gud så skönt!! Så jag ska träffa Carolajn, hon är lite sur på mig nuförtin. Äsch.

Har ni sett: So you think you can dance scandinavia? Jag tror verkligen programmet kunde vara skit bra. Jag gillar verkligen att se på dans, & jag älskar den engelska versionen. Men jag orkar faktiskt inte se på det för jag får så ont i huvudet över att försöka förstå danskan och norskan, klart det går, men det är så jobbigt att lyssna på. Så ska alla stå där & låtsas att dom förstår varandra, som ett jätte enat norden. Ja jag vill leva, jag vill dö i norden... men kom igen?


/ E

Hög aktuellt

Jag har blivit beroenda utav Aftonbladet.se. Den är min startsida så jag är inne där oräkneliga gånger om dagen & det är en sak som jag småskrattar åt varje gång jag loggar in. Det är när man klickar sig vidare till nöjesliv och möts utav denna syn:
 
Här snackar vi aktuella saker va? Jag menar, melodifestivalen, tv -priset 2007 & let´s dance?!?
De har antingenen fantastiskt dålig webmaster eller så funkar de här underrubrikerna året runt. Lite kul är det väl, lite?

Är det någon som vet hur man byter lösenord till sin msn förresten?
Har försökt en god stund nu.


/ E

Vågad video

Charlotte har ju kommit ut med sin video för sin Eurovision låt Hero. Och den går under slogan "Charlotte Perellis vågade video". Jag kan bara inte komma fram till vad i videon som är vågat. Jag gillar verkligen både henne & låten. Men den här videon, skämtar hon eller? Hon är verkligen jätte snygg , & den är snyggt gjord. Men den har ingen röd tråd, hon mimar USELT, ingen koreografi & videon är överhuvdtaget helt död. Vad tycker ni?

19 år

Idag har mamma & pappa bröllopsdag. Nu har de varit gifta i 19 år, skaadat länge. Jag undrar om jag någonsin skulle stå ut med en & samma man så länge, herregud! Jag var dock inte född när de gifte sig, min syster var. Jag har alltid tyckt att de kan gifta sig igen så jag kan vara en riktigt söt tärna.
Jag tyckte i alla fall vi kunde gå ut & äta för att fira, men nej, de ville äta tacos för att sedan snabbt ut på golfbanan. De slutar aldrig tjata på mig att jag ska följa med. Jag har ju egen bag & så, men precis efter jag tog mitt gröna kort så tröttnade jag, kan liksom inte bara ta 5 timmar för att spela. Golf handlar om att man måste bli biten, & mamma har ett riktigt stort bett.
 

/ E

image304
Mor & far

Matte resultat

De som hängt med ett tag vet att det var problem med min mattelärare. Det var faktiskt den största anledningen till att jag slutade blogga. Folk började bestämma över vad jag fick & inte fick skriva här om honom & då kändes inte bloggen som min egen längre. Men troligen har jag skakat av mig dem nu.
I alla fall så fick vi en ny mattelärare till slut: Alexander. Riktigt skön kille faktiskt & har lärt mig en hel del av honom. Dock har tiden varit alldeles för knapp och idag fick vi tillbaka våra MatteB nationella. EN i klassen fick G, resten IG. Kan ni förstå hur jäkla illa det är?! Måste vara det sämsta resultatet i hela landet, det måste det ju. Men det var ett väldigt svårt prov. Eller vad säger ni andra som gjorde det?

Kom nyss hem efter att ha övningskört & inte en enda människa har jag kört ihjäl & bilen går framåt så jag måste ju göra någonting rätt :).
Nu ska jag spendera lite tid på telefon med Johan, det är kvalitéts tid det. Om jag ska slänga in någon mening om honom så är han en fantastisk människa som har hjälpt mig genom mycket. Han är mycket viktig för mig. Jag har planer att gifta mig med honom, undrar hur han känner inför det?


/E

bikiniränder

Återigen en dag med solsken! Låg & slappade mycket utav dagen men jag har även klippt hela gräsmattan. Va! Vad säger ni om det ;D. Veckan som kommer blir nog uthärdlig, ledig både onsdag & fredag, sedan känner jag verkligen efter en helg som denna att sommaren är bra jäkla nära, dessutom har vi ganska mycket kul att se fram emot i skolan.

Har ni sett Lambi-reklamen? Kolla nästa gång ni ser den på den lilla flickan som blir förvånnad när lammet springer till henne. Jag lovar att jag tror hon ska spy varje gång. Hon liksom ser ut att få kväljningar, fast glad. Mycket intressant.


/ E



Lukten av sololja

Jag glömmer faktiskt bort att jag startat den här bloggen igen, de tar lite tid till att komma igång.

Idag är jag kär i mitt liv. Det är verkligen faantastiskt väder ute, har varit ute & solat i 4 timmar nu och fått smaken av sololja igen. Låg här hemma vid poolen som nu är klar för sommaren, men dock lite för kall för mig.

Skänker en tanke till min syster Isabelle som förmodligen skrattar åt våra grader en dag som denna. Jag måste sola riktigt mycket tills hon kommer hem så det inte bli pinsamt! Hon åker runt i Asien helt själv & är så jäkla duktig. Men tycker hon kan komma hem snart, börjar sakna henne väldigt mycket. Ni kan förresten följa hennes resa på hennes resedagbok som hon är duktig med att uppdatera.
http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=283062&userId=204831

Ikväll blir det grillning med vänner för att få in den perfekta sommar känslan.


/ E

                                                    
Poolen är lika blå som himmlen     /     Syster för en tid sedan, ännu brunare nu!


Kick off

Det kanske var en seg början det där.
Vi tar en snabb uppdatering.

Skolan: Sådär, har fått plats på JB V-ås som jag funderar på att ta...
Singel: Ja.
Familj: Syrran är i Asien sedan 2 månader, kommer hem 4 juni.
Vänner: Insett att jag har de bästa. 
Bikiniformen: Aj aj.
Jobb: Sa upp mig från Boulevard, jobbar nu på Boomerang (restaurang).
Partystatus: Längtar efter att ha många härliga poolpartyn sommar.
Företaget: Jobbar med årsredovisningen nu, sen lägger vi ner det.
Radio: Hade nyligen min troligen sista sändning, känns som jag gjort klart det där nu.

Får väl se om jag kan göra något kul med den här bloggen med dessa redskap.


/ E

Jag är tillbaka

Det här trodde ni inte va? Äh, inte en chans att ni gjorde. Jag har varit envis, jävligt envis. Tänkte inte börja igen. Nope jag höll hårt i min heder i att jag slutat.
1 Februari la jag ner och jag är nästan lite osäker i mitt knappande på tangenterna nu. Men jösses vad jag saknat det här. I början var de nästan outhärdligt, jag kom på ämnen att blogga om precis heela tiden. Det gick över men nu vill jag verkligen, mitt huvud bubblar över. Så Woho! Nu kör vi igen. Skiter i de där som stod i vägen förut. Det har hänt så mycket nu, men vi tar de vart eftersom. Lite mjukstart som man säger.

Så vad säger ni? Ni förlåter väl mig och så försöker vi igen? Eller var det här en dålig idé?

/ Er tillgivna Evelajnaa Lund

Vem sa att sanningen är bästa alternativet?
Förlåt för jag är lika låg som jag är lång...

RSS 2.0