Vilken natt!

...och vilken hemsk morgon

Bråttom bråttom

väntar på att Johanna ska hämta mig så vi kan åka och handla det sista till Emelies födelsedagsfest ikväll. Har bråttom, men känner mig så dum när jag aldrig skriver några rader längre. Ska fasiken hålla den här bloggen ovanför vattenytan.
Efteråt ska vi alla ner till Hamfesten. Vi ses där?


/ E

GRATTIS EMELIE!

Idag fick jag mitt betyg från skolan och jag är riktigt nöjd, gick mycket bättre än vad jag hade väntat mig.

Fick ett oroväckande mail idag från min mentor att det inte var nån bra idé att skippa skolan i 2 veckor för körkortet. Menar att jag kommer missa alldeles för mycket, så nu börjar jag bli väldigt osäker på hur jag ska göra.


Världens bästa 18åring Emelie Färnkvist. Grattis älskling!

/ E

Returverkstad

Efter att min syster kommit hem från sin långe resa beslutade hon sig för att bo här under sommaren så vi får rå om henne. Det värsta är nu att jag tror hon har lite för mycket tid över & är lite för uttråkad. Sent igår kom hon på att vi borde rädda världen med att börja källsortera ordentligt här hemma och direkt idag stack hon iväg för att handla lådor och så vidare med det. Har väl inget emot det här egentligen, har bara inte orken att engagera mig. Men hon påstår att alla är jätte noga med sorteringen, är det så? Jag trodde det räckte med att sortera mat för sig och mjölkpaket & sådant på ett annat ställe. Nåja...

Bokade idag en intensivkurs för körkort i Västerås. Det blev vecka 35-36, vilket var lite dumt med tanke på att jag går i skolan då. Men jag är nästan beredd att offra det, borde ju kunna hinna ikapp med allt som behövs göras vid senare tillfällen. För mig är körkort typ livsviktigt och jag vill ha det nästan på slaget när jag fyller 18. Kommer bli en enorm frihet att kunna köra som jag vill fram & tillbaka till stan & inte anpassa hela mitt liv åt busstider som jag gör nu. Tyvärr börjar ju bensinpriserna bli så skadat höga så det verkar bli svårt att hobbyköra & köra till skolan bara för att få sova en halvtimme till...

Ni glömmer väl inte Gratulera Emelie Färnkvist imorgon?


/ E

Grym film

Filmen igår var jätte bra tyckte jag! Underbart med en film från världens bästa serie, satt väl och grät mest hela tiden.

Träffade idag Emelie för en heldag. Hon fyller 18 år på onsdag och inför hennes förfest/födelsedagsfest på fredag så är det en hel del att planera, men det kommer bli grymt.


/ E


Sex and the city

Undrar om det är många som vaknar upp med känslan att det är måndag idag, så känner i alla fall jag. Men jag älskar den där känslan att behöva stanna upp och tänka efter vad det är för dag, då har man sommarlov.

Inser hur jäkla handikappad jag blir utan min mobil, men så är det väl för alla? Ska lämna in den i morgon & då vill jag att han ska utropa "nej men det är inga problem alls, den är fixad på onsdag!". Det värsta är att jag tror att den inte går att fixa överhuvudtaget...

Ikväll blir det i alla fall bio. Sex and the city! Jag har längtat så mycket och vill inte bli besviken!


/ E


En kanon midsommar

I mina ögon har midsommar alltid blivit lite utav en besvikelse, man förväntar sig så mycket (som alltid vid stora högtider) och det är inte lätt att leva upp till förväntingarna. Men igår, jäklar i mig, blev det såå mycket bättre än vad jag kunnat föreställa mig.
Vi var ute på en liten ö som tillhörde familjen Josefsson. Pontus hade ordnat till det galet bra därute. Ett tag trodde vi att regnet skulle besegra oss, men det slog om och blev en underbar kväll med jetski, bastu, grillning och kollektivt intagande av alkohol. Höll in på sena natten & det slutade med att jag la mej med alla kläder på golvet, där fick jag några timmars dålig sömn. Rätt smart att egentligen ha fest på en ö, ingen kommer därifrån om det inte är städat dagen efter när alla bara vill åka hem. Nu är jag i alla fall färdig med sjön på ett tag.
Tyvärr slutade det hela tråkigt eftersom min mobil blev dränkt & har nu totalt kolapsat.

Min kropp hade slutat skrika på mej och började istället vråla när jag var tvungen att jobba ikväll, råkade somna en gång & chefen tyckte jag skulle åka hem, inte så proffsigt kanske. Men nu ska jag ta in välförtjänt vila fram till hamnfesten för då är vi på´t igen, eller hur?  Hur klarar folk som inte har sommarlov att hålla på såhär?


/ E

(kort från Johanna. Tog bilder med mobilen, men ni vet hur det slutade)

hemma igen

Men vad faantastiskt vi har haft det! Linnéa bodde underbart därute på Sandhamn. Vi åt gott, drack gott & mådde gott. Vi hade jätte bra stämning och hade hur trevligt som helst, det hela var som en prips blå reklam. Trots att det regnade/haglade här hemma hade vi inte ett moln på himlen därute och vi kunde sola heela tisdagen. Jag är väldigt lycklig att jag har underbara vänner att dela såna här underbara minnen med.

Nu ska jag njuta av min egen säng, imorgon blir det kräftskiva här på gatan, jag är ju extremt bra på kräftskivor säger mina vänner ;).

Avlsutningvis vill jag tacka Linnéa för jag fick följa med till hennes favoritplats på jorden!


/ E
ni med Facebook har lyxen att hitta fler bilder där...
   
    

Hem & iväg

Kom nyligen hem ifrån Norrköping där jag hade det kanon trevligt både när jag firade Marcus och när jag umgicks med Alex. Jag gillar verkligen den där staden mer & mer, finns nog stor risk att jag flyttar dit någon del av mitt liv.

Hela min kropp bara skriker att den inte orkar mer nu men just nu håller jag på att packa eftersom imorgon bär det iväg till Sandhamn med Linnéa, Maria & Johanna, vi skulle ju varit fler men sjukdomarna hindrar. Jag känner verkligen för att sova till nästa söndag, jag är verkligen så trött. Vårt schema blir ju inte bättre sen när vi kommer hem, kräftskivor, midsommar & hamnfestivalen är ju bara några av de saker vi ska sysselsätta oss med. Men det är ju precis såhär ett sommarlov ska vara!
Vi kommer i alla fall hem på onsdag kväll.


/ E



Norrköping next

Imorgon ska jag till min syssling Marcus 30års fest i Norrköping. Efter mammas partaj verkar det som att de har stora förhoppning på att jag ska sparka igång den där festen också. Men det blir nog inga problem, borde ju finnas fler karlar att ragga på nu också (vilket Marcus är lite nervös för).
Medans jag är där tänkte jag även passa på att hälsa på min gamla vän Alex ifrån tiden då jag var väldigt aktiv i ungdomsorganisationer. Så jag kommer hem på söndag & då är det bara att packa igen för på måndag åker jag till Sandhamn med mina tjejkompisar, kommer verkligen bli grymt kul!

Ha en bra helg nu.


/ E

My darlings

Jag är lite nere. På studenten hemma hos Victor Ax försvann nämligen mina älskade solglasögon. Köpte de för ett år sedan för en ganska stor peng, men det handlar inte om det, jag gillade dom liksom. Jag har sökt igenom hela området, kontaktat på ett eller annat sätt alla som var där men de har ändå inte dykt upp & jag måste dra slutsatsen att någon råkade få ner dom i fickan/väskan och valde att inte lämna tillbaka dessa. I alla fall gör jag ett sista utropp nu:
Ett par bruna Vogue ( det står på sidorna) medelstora.
Jag skulle bli så otroligt glad om dom kom fram.


/ E

 Här har vi dom

Avslutning

Igår fick jag sommarlov på riktigt & jag kunde inte låt bli att tänka på skillnaden. När jag var yngre hade jag alltid köpt en ny vit klänning tre veckor i förväg, gick upp en timme tidigare för att krusa håret, sommarkänslorna bara svämmade över O.S.V. Igår drog jag på mig det som funkade och väl i skolan var knappt någon där. Och på kvällen, herrejäklar, det var ju årets händelse, då man skulle dricka som allra mest. Igår kväll satt jag & Johanna & kollade på film. När hände detta liksom? Är det för att vi vet bättre eller är det ingen idé att fira ett sommarlov när man inte tar studenten?

Johanna skulle igår visa hur duktig hon var på att köra. Jag var helt livrädd & efteråt trodde jag verkligen att jag skulle spy, så yr var jag.


/ E


Festival

min syster är just nu på väg till en kompis som hon sedan ska sällskapa med till Hultsfred. Själv skulle jag aldrig kunna vara på festival, för mycket människor, lera & musik jag inte gillar. Sedan tanken på att så många människor under så lång tid inte duschar & har sex med varandra i äckliga tält. Nej skulle jag vara intresserad att faktiskt uppleva det skulle jag nog bo på hotell under nätterna.

Idag spelade vi minigolf, jag är verkligen skit duktig på det. Fattar inte varför, jag har liksom känslan, spelade med Sanna & Evelina (jag vet!). Sanna är ju alltid lika intressant att titta på när hon utövar någon typ av "sport", gör allting roligt. Sedan åt vi lunch på ett jätte gott ställe & efter det gick vi på bio, Indiana Jones. Har inte sett någon av de tidigare filmerna men jag gillade den inte särskilt mycket ändå. Jag sträcker mig till okej, men jag är alltid glad när vi får göra såna där roliga småsaker. På det hela taget en mycket trevlig dag.

Ikväll är det fotboll, ville jätte gärna se den på ett lite "roligare" sätt, men imorgon ska jag på avslutning & är otroligt trött. Har ni förresten sett att man kan se matcherna på SF bio nu? Är inte det helt jäkla genialiskt?


/ E

måndag

Det blev ingen skola idag men det blir det imorgon, då ska datorn in (buhu!) & vi bjuds på mat. Fick veta att förslaget var att vi kanske kunde åka till Gröna Lund som tydligen blev nedröstat, vilket jag tyckte var väldigt trist. Vet att det kommer göra ont i kroppen att pallra sig till skolan imorgon igen, men på onsdag har vi avslutning & då blir det officielt sommarlov. Wie!

Efter mammas fest blev det en hel del småsnask kvar. Vi snackar chips, godis & tårta i mängder & det är verkligen skit jobbigt att försöka hålla sig borta. Framförallt när man går hemma en dag som denna så jag försöker uppehålla mej med lite youtube, har börjat gilla den här låten, sen är hon ju smärtsamt snygg också.

Rihanna-take a bow


/ E



Karamell

Jag hade fantastiskt roligt igår på mammas fest. Mitt & isabelles tal blev jätte väl mottaget. Vi festade hela natten med mammas släkt & vänner, vi fick verkligen se en ny sida utav henne. Är verkligen skit glad att jag fick komma, många föräldrar kanske inte vill att barnen ska delta i sådana sammanhang. 
Det var häftigt att så många kom, var ju lite dåligt med killar som jag kunde ragga på, bandet var dock unga  fräscha, fick skjuts hem av dom, men inget mer med det ;). Jag kände mig i alla fall väldigt snygg igår i min gröna klänning. Alla tyckte jag såg ut som en karamell. Det var även de som sov över här som solat nu under dagen, så man känner verkligen att lugnet börjar komma tillbaka till huset, nu när alla åkt hem.
Det var underbart att mina vänner: Johanna & Caroline var där för att hjälpa till med serveringen & kanske hålla mig på benen ;).

Imorgon är det meningen att vi ska till skolan för att lämna tillbaka datorerna och delta i klasskampen. Det gör mig verkligen ledsen att behöva lämna ifrån min bärbara, den är ju så praktisk! Jag funderar iaf på om jag ska till skolan på tisdag istället då vi ska ha "mentor dag", tycker jag kan lämna in datorn då istället. Känns inte bra att åka nästan 6 mil för att kasta kubb?


/ E



mamma 50 år

min blogg har krånglat otroligt mycket de senaste dagarna..

Har ni någonsin stannat upp och bara känt att ni är otroligt lyckliga med livet? Det är så jag känner nu & det är verkligen fantastiskt. Jag älskar att leva & jag älskar mitt liv! Det är viktigt att ta vara på den känslan & det är precis vad jag gör nu!
Min syster är äntligen hemma & det är så skönt. Det blev många tårar på Arlanda, hon är skadat brun.

Studentdagen var så otroligt rolig, den var helt perfekt faktiskt. Sofie & Sandra bjöd in oss på mottagningar & kvällen slutade hos Victor Ax för en underbar sommarkväll.

Idag är också en rolig dag att se fram emot, min mamma fyller 50 år idag. Ni kan se henne i EP (om ni har den sanna lyckan att prenumerera på den skit-tidningen). Om ni ser henne kan ni väl ropa Grattis. Ikväll blir det ett stor firande på Lambert Hall för henne, med 85 gäster, något vi gjorde i ordning igår. Jag tror det kommer bli grymt. Jag får inte riktigt till mitt tal men jag ska slipa på det nu, syftet är att få alla att börja gråta. Jag & mamma står varandra otroligt nära och jag ska göra allt för att hennes dag blir den bästa. Ju äldre jag blir inser jag att mamma är en av mina absolut bästa vänner.

 / E





Aldrig mer matte

Gjorde mitt slutgiltliga matteprov idag och jag klarade det! Herregud vad glad jag blev, hoppade upp & ner. Gudarna ska veta att jag slitit med den där jäkla MatteB kursen. Direkt efter skulle jag säkra mitt betyg i engelskaB med några prover så jag var helt slut i huvudet efteråt, men nu, gott folk, är det klart! Träffade även några treor för sista gången i skolan eftersom jag inte kommer på deras student, det var lite vemodigt.

Nu är Isabelle på väg hem, jag har gjort en skylt vi ska hålla upp när hon kommer hem, tror hon kommer bli galet glad.

Nu ska jag göra chokladbollar, för det får man när man varit duktig =).

/ E


Västerås

I bikini paniken bestämde jag mig för att åka till Västerås för att leta med hjälp av Caroline, fan vad hon är bra på det där. Hittade en jätte fin prickig från Panos & en bikinitopp från CK.

Letat efter min favorit klänning hela dagen nu. Ville ha den på mammas femtio års fest på lördag. Klart jag har annat att ha på mig, men nu handlar det mer om att jag bara måste hitta den. Är verkligen skit ledsen över att den är borta, hade den på vårfesten i nian. Det värsta är att jag tror den är kvar någonstans runt medelhavet.

Imorgon ska jag i alla fall till skolan för att skriva matteprov, känns skit konstigt att åka dit igen, men efter det behöver jag inte dyka upp förrän onsdag nästa vecka då det är officiel avslutning.

Kollade femdagars prognosen, det blir bara stora solar utan moln, och Emelie ska åka till Magaluf imorgon där det är kasst väder. Kul för henne, men jag stannar här.


/ E

 En förlorad älskling

Ny granne

Glömde berätta att jag fått en ny granne. Det är ingen mindre än mitt ex Christian som flyttat in, men han är välkommen, hjärtligt välkommen.


/ E

1 juni

Jag har alltid varit otroligt dålig på att uppdatera på helger, jag undrar om ni lärt er det, för på helgerna minskar alltid mitt bloggantal till hälften, och det gör mig så glad i att vet att ni inte sitter vid datorn hela helgen.

Har egentligen bara jobbat den här helgen och njutit av vädret. Skulle ju sola baksidan, som med allt annat jag gör så överdrev jag & blev så röd på ryggen att det var outhärdligt. Folk har börjat kommentera hur brun man är, ska ge syrran en riktig match när hon kommer hem. Konstigt hur mycket jag saknar henne nu, tror det är för att det är nedräkning. Kl 7.00 på onsdag ska vi hämta jäntan på Arlanda, jösses får ont i magen av att tänka på det.

Min älskade granne Rikard kom sedan för att bada med sin Emelie. Sådana där tillfällen så jag önskar att jag också hade någon att kasta runt i poolen.
På tal om det, har jag total bikini panik, har fortfarande inte hittat något för sommaren. Jag är kär i den här från Victorias men jag vet inte hur snabb leveransen till Sverige är därifrån känns inte så värt ifall jag får den i Augusti liksom. Någon som vet?



För hela året har jag väntat på: juni juli augusti

/ E

RSS 2.0